Parkeringshus i verneverdig bryggerekke

_mg_3278
Bilhuset (1960) sett fra Bakklandet

Instagram

Kjøpmannsgata, en todelt gate mest kjent for sin brannvold og sine fargeglade brygger. Bryggene mot den søvnige Nidelva, minner om en forgangen tid, der transport var noe som foregikk med båt. I bryggerekka som var bygget for skipene ble det i 1960 gjort plass for et bygg tilegnet en ganske annen farkost. En rekke vakre bryggehus ble ofret til fordel for et fire etasjers parkeringshus. Huset var til for disponenter, leger og andre samfunnsstøtter. Nå slapp disse betydningsfulle herrer å bruke noe så primitivt som buss eller sykkel på sine reiser inn til kontoret. Nå kunne de bare sette seg bak rattet, i et av sine nyinnkjøpte bensinsluk, for så å fare til Bilhuset i Kjøpmannsgata 41.

_mg_3040
Over inngangen til P-huset henger forsatt et gammelt neonskilt

Om man spankulerer nedover Kjøpmannsgata fortoner Bilhuset seg som en del av bryggerekka. Kanskje observerer man at det er litt nyere enn de andre bryggene. Kanskje legger man merke til at fargen er litt blassere, ikke så fargesprakende som brygghusene fra 1700-tallet. Axel Guldahl jr., arkitekten bak parkeringshuset, har med begrensede ressurser prøvd å få bygget til å gli mest mulig inn i omgivelsene. Taket ser ut som taket til fire brygger. Som fire bratte tinder skyter de opp mot himmelen. I langveggene er det satt inn smale, høye, vinduer, flankert av blikkplater. Blikkplatene er lagt loddrett utenpå fasaden, slik at vinduene blir liggende innfelt mellom dem. De mørkebrune platene danner en ensformig fasade, uten kreativitet eller livsgnist. Dette er ikke fasaden til et oppadstigende reklamebyrå, fylt opp med kreative menn med bolleluer og skjegg. Det minner mer om framtoningen til en regnskapsfører i pullover, med et ansikt like skittenhvitt som fasadens murpuss. Og ganske riktig, det er ingen reklamebyråer i huset. En bensinstasjon, en bilforhandler og en rekke holdingselskaper med låste dører, og tomme postkasser holder til i p-husets næringsdel. Smale trapper, og trange ganger leder fram til de anonyme, hvite, dørene. Herfra kan man ta seg rett inn i parkeringsanlegget.

_mg_3139
Originalt stålrekkverk

Selve P-huset er trangt og kronglete konstruert. Hver etasje er delt opp i flere rom, med smale åpninger. Bygget er oppdelt i åpne halvetasjer, adskilt med stålrekkverk, konstruert av bøyde jernstenger. Hvert plan har ulik takhøyde, noen ganger er ikke taket høyere enn 195 centimeter. I den øverst etasjen er det skråtak, noen som minner mer om en låve enn et parkeringshus i Trondheim sentrum. Det virker som om arkitekten først tegnet bygningens utside før han bestemte seg for hvordan huset skulle utformes innvendig. Den varierende takhøyden og de små rommen kan tyde på det. Innsiden bærer preg av å være bygde på billigst mulig vis.

Det er ikke gjort store forandringer her siden 1960-tallet. Originale skilt, høyttalere og heisdører vitner om en for lengst tilbakelagt tidsepoke. Det autentiske neonskiltet over inngangen lyser innbydende mot parkeringssøkende bilister. Bygningens kvaliteter ligger i at den ikke framstår som dominerende i forhold til de gamle bryggene. Byggehøyden og skråtaket vitner om en arkitekt som faktisk har tatt hensyn til omgivelsene han bygger i. En hensynsfullhet og respekt man ikke kan forvente fra en arkitekt i rivningen og historieløshetens tiår. Det forsvarer riktignok ikke at en rekke vakre brygger fra 1700-tallet måtte vike til fordel for P-huset. Likevel, resultat ble ikke så aller verst.

I 1960 dekket Filmavisen åpningen av Trondheims nye parkeringshus. Se klippet her.

6868989793_bccce7f824_b
Sommeren 1978 var det ESSO som drev bensinstasjon i Bilhuset. I dag er det Hydro Texaco som eier stasjonen. Fotograf: Gunnar Houen. Bildet er hentet fra Trondheim byarkiv.

 

Reklamer

Forfatter: obskurarkitektur

Tekst: Stefan Kaliski. Foto: Mikkel Marhaug.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s